banner

Profesyonel Çekim Hizmetleri

banner

Profesyonel Çekim Hizmetleri

  • 13/11/2022
    Yayınlandı
Profesyonel Çekim Hizmetleri

Tekirdağ sosyal medya ajansı 59 Medya olarak profesyonel çekim konusunda en iyi hizmeti vermekteyiz.

Sosyal medyanın günümüze girmesiyle elimizden düşmeyen fotoğraf makineleri, birbirini ardına kovalanan ‘like’ güdüleri derken gittiğimiz her yeri kadrajlamak artık işin şanından oldu. Gün geçmiyor ki gittiğimiz herhangi bir mekânda fotoğraf çekmeden dönmeyelim. Bizim geniş açı alıp dünyayı keşfettiğimizi sandığımız “click” sesleri, profesyoneller için pek bir anlam ifade etmeyebilir. Neticede profesyonel fotoğraf çekimi ve profesyonel fotoğrafçılar bugünler için var. Çekilen fotoğrafların kalitesi, açısı, renkleri ve “detayları” profesyonel fotoğrafçıya emanet.

Profesyonel fotoğraf çekimi görülmeyen detayı gösterebilmek, farklı bakış açıları ile bilinmeyene odaklanmak ve gözle görünenin çok daha ötesine geçmektir bir nevi. Bu noktada da devreye “bakış açısı” giriyor. Buna değinmeden önce fotoğrafçılık kavramının başlangıcına gidelim isteriz kısaca. 15. Asırda Leonardo Da Vinci’nin karanlık bir odada yer alan ufak bir deliğin, odanın dışındaki görüntüleri yansıtmasını bulması, fotoğrafçılık tarihinin bilinen ilk büyük adımlarındandır. Fotoğraf sanatçılarının Rönesans döneminde yaptığı pek çok çalışma da bu terimin günümüze gelmesine ışık tutmuştur. Fotoğrafçılık 19. Ve 20. Asırlarda daha kaliteli astigmat merceklerin kullanıldı böylelikle analog fotoğraf makinesi ve film sanayindeki gelişmeler ve yenilikler günümüze geldi. Şimdi ise dijital teknolojinin birbirinden güzel örnekleri ile karşımızda bu çekimler. Profesyonel fotoğraf çekimi, estetik yönü ele alındığında bir sanat olarak kabul görür.

Fotoğraf çekim teknikleri arasında en önemlilerinden biri pozlamadır. Pozlama, ışığı makine aracılığı ile kaydetme işlemine verilen isimdir. Işığın makineye giriş süresine enstantane denirken, ışığın makineye girme miktarına da diyafram denir. Doğru pozlama, profesyonel fotoğraf çekiminin ilk adımıdır diyebiliriz. Bir diğer önemli nokta ISO değeri. Fotoğraf makinesinde yer alan sensörlerin, ışığa olan uyarlılık derecesi anlamına gelir. Fotoğraf teknikleri denince beyaz ayarından bahsetmeden geçilmez. Beyaz ayarı, ışığın ısısıyla ilgili kısımdır. Yeni başlayanlar için makinelerde otomatik mod fayda sağlayacaktır ancak beyaz ayarına hâkim olmak, fotoğraf çekim tekniklerinde üst sıralarda yer alır. İyi bir fotoğraf çekmek için derinliğin ayarlanması da önemli noktalardan. Fotoğrafın ilgi odağını belirlemek gerekir buna da kompozisyon denir. Kompozisyon olmadan fotoğraf çekerseniz anlamı yakalamanız zor olur. Ritmi bozan nesneleri fotoğraf karesinden çıkararak, daha anlamlı fotoğraflar çekebilirsiniz. Kompozisyon yaratırken, perspektifi de göz önünde bulundurmanızda fayda var. Derinlik etkisi ve kompozisyonun birleşimi ile şahane kareler yakalayabilirsiniz. Fotoğraf nasıl çekilir sorusunun yanıtlarından biri de dokudur. Çarpıcı fotoğraflar için doku öğesi önemlidir; esen rüzgâr ya da dalgalanan deniz fotoğraflara güzel efektler katacaktır.

Gönderi Etiketleri :